Lucija Relić iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj

U Ministarstvu zanosti i obrazovanja u Zgrebu svečano su dodijeljene nagrade Soljačić za izniman uspjeh na državnoj maturi iz područja fizike i matematike, kao i priznanja Ministarstva najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi.
Među nagrađenima je i donedavna učenica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Lucija Relić, ujedno i najučenica naše županije koja je ispit iz fizike riješila stopostotnim učinkom, a odlične rezultate ostvarila je i na ispitima iz matematike (99,90 posto) te hrvatskog (98,76 posto) i engleskog jezika (96,11 posto).

Ovi izvrsni rezultati smjestili su Luciju među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj.
Nagrade najboljim maturantima uručili su Marin Soljačić, utemeljitelj Nagrade i donator te profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Za najboljih dvadeset u Hrvatskoj nagrada je novčani iznos od 2.500 kuna te posebno priznanje za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017.
Zajedno s Lucijom na dodjeli nagrade bila je i ravnateljica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica Jasminka Viljevac koja je istaknula kako su vrlo ponosni na Luciju, ali i na druge učenike koji su već godinama izuzetno uspješni, što virovitičku gimnaziju svrstava u sam vrh srednjoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj. (www.icv.hr, mb, jv)

IMG 3025

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content