Marija Podboj iz Kozica dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici

Marija Podboj iz Kozica, studentica 1. godine diplomskog studija Edukacijske rehabilitacije na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, u društvu je uspješnih studenata koji su dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017. Marija je nagradu dobila u kategoriji društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici u kojem je u interdisciplinarnom području nagrađen projekt Nacionalni program promicanja zdravlja “ŽIVJETI ZDRAVO”, u dijelu “Analiza potreba u parkovima grada Zagreba”. Cilj projakta je organizacija slobodnog vremena djeci i obiteljima unutar sigurnog okoliša u sklopu kojeg se usvajaju i provede zdrave životne navike.

Tijekom svoje edukacije pokazala je senzibilitet, širinu i otvorenost u sagledanju edukacijske – rehabilitacijske struke, a inicirala je i provedbu aktivnosti u dječjim vrtićima prilikom obilježavanja Dana šećere bolesti, koje se bez njezine inicijative ne bi niti održale.

Aktivno sudjelovanje na projektu “Volonteri u parku” (HZJZ) te organiziranje i provođenje aktivnosti s ciljem usvajanja zdravih stilova života, razlog su skorog odlaska ove
nekadašnje učenice Osnovne škole Josipa Kozarca te Srednje škole Marka Marulića Slatina na studentsku razmjenu u Nizozemsku na Sveučilištu Radboud (Nijmegen). (icv.hr, radioslatina.hr, mk)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content