Ministar Marko Pavić i župan Igor Andrović o mjerama i projektima koji su županiji na raspolaganju s ciljem poticanja zapošljavanja

Nakon radionice u sklopu natječaja “Zaželi – program za zapošljavanje žena” u prostorijama Grada Virovitice, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić posjetio je i Virovitičko-podravsku županiju gdje ga je dočekao župan Igor Andrović sa suradnicima.

Inače, ovo je osma županija koju je ministar sa suradnicima obišao u protekla dva tjedna s ciljem promocije programa “Zaželi”, a govorilo se i o ostalim projektima i mjerama navedenog Ministarstva koji županiji stoje na raspolaganju s ciljem poticanja zapošljavanja.
-U program „Zaželi“ Ministarstvo ulaže 400 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, a zaposleno će biti 3.000 žena iz ruralnih područja. Na sastanku mi je osobito zadovoljstvo bilo čuti da je Razvojna agencija VIDRA prijavila natječaj lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja gdje smo osigurali 2 milijuna kuna za pojedine županije, istaknuo je ministar Pavić .

Osim toga, govorilo se i o radu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te umrežavanju institucija koje se bave obrazovanjem s potrebama tržišta rada.

Župan Igor Andrović je tom prilikom izvijestio ministra o problematici zapošljavanja u županiji.
– Veliki je nesrazmjer na tržištu rada za ponudom i potražnjom radne snage. Određena radna snaga je u evidenciji nezaposlenih po nekoliko godina, dok kod drugog tipa radne snage postoji deficit. Razgovarali smo i o zakonu o strukovnom obrazovanju te dualnom obrazovanju koji bi svakako mogli doprinijeti zapošljavanu i poticanju gospodarskog rasta, kako u našoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj, rekao je župan Andrović koji je ministra upoznao i s projektom “Mreža poduzetničkih inkubatora” u sklopu kojeg će se graditi, odnosno obnoviti i staviti u funkciju tri nova poduzetnička inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici i gdje će mjesto za razvijanje poslovnih ideja pronaći 47 poduzetnika. Na ovaj način Virovitičko-podravska županija potiče samozapošljavanje, a dodatni impuls za isto su i poticaji Ministarstva rada i mirovinskog sustava u iznosu od 35.000 kuna godišnje.

Sastanku u Virovitičko-podravskoj županiji, uz župana Androvića, nazočili i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, zamjenik župana Darko Žužak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenikom Damirom Marenićem, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, zamjenica ravnateljice Razvojne agencije VIDRA Željka Vuković, predstojnik Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – Područnog ureda Virovitica Ivan Šemper, Blaženka Bajan ispred HZZ-a Područnog ureda Virovitica te glavni savjetnik i glasnogovornica ministra Pavića Miroslav Smetiško i Martina Topalović. (www.icv.hr, mb; fotografije: Kristijan Toplak)

[g-gallery gid=”419357″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content