Mlada misa Ivana Ereiza u Novoj Bukovici

Veoma svečano bilo je u nedjelju, 2. srpnja 2017. godine, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici. Više stotina vjernika okupilo se ispred vanjskog oltara kako bi sudjelovali u Mladoj misi Ivana Ereiza. Nakon pozdravnog govora župnika Marija Matijevića i roditeljskog blagoslova ispred ulaza u crkvu, procesija ministranata, svećenika, roditelja i rodbine krenula je između brojnih vjernika do oltara pored kojeg je pjesmom uveličao misno slavlje mješoviti crkveni zbor pod ravnanjem profesora Antonija Brzice. Nadahnutu propovijed imao je prečasni mr. Anđelko Košćak, rektor Bogoslovnog sjemeništa.
Mladomisnik Ivan Ereiz u svojoj zahvali na kraju mise je rekao „…Draga braćo i sestre u Kristu ! Ljubav nas Kristova obuzima, riječi su Svetoga pisma, koje sam uzeo za svoju nit vodilju mog svećeništva. Ona je onaj dinamizam koji nas je i danas okupio u ovo zajedništvo. Ta ista ljubav očituje se u sakramentu euharistije kojim smo nastojali dati hvalu onome koji nam je iskazao milost ovim darom i danom. Bog je onaj koji je u moj život ušao i po svećeničkom ređenju preobrazio me. Naizgled nisam postao novi Ivan ali sam sve ono što imam stavio u Božje ruke želeći svoj život suobličiti njegovim, služeći svima vama, kako bismo zajedno došli do istoga cilja, Kraljevstva nebeskog…“
Nakon Mlade mise i blagoslova svih vjernika velečasni Ivan Ereiz posebno je polaganjem ruku blagoslovio svećenike, roditelje, sestru, ministrante i dio vjernika koji ne bi mogli doći na večernju misu. (www.icv.hr, žf; Fotografije: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”417686″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content