Obljetnica samostana časnih sestara u Slatini

Veliki jubilej, Osamdeset godina samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusovog u Slatini, svečano je proslavljen u Zavičajnom muzeju prigodnim programom. U dvije dvorane Zavičajnog muzeja postavljena je izložba posvećena časnim sestrama Presvetog Srca Isusovog koja je otvorena od 30. lipnja do 10. kolovoza. Organizatori jubileja su Župa svetog Josipa Slatina, Zavičajni muzej i Matica hrvatska Ogranak Slatina u čije ime su govorili Dragica Šuvak, ravnateljica Muzeja, velečasni Dragan Hrgić, župnik Župe svetog Josipa, Zorica Varga, predsjednica Matice i sestra Nives Stubičar, vrhovna glavarica Družbe iz Rijeke, koja je do 2012. godine provela 14 godina u slatinskom samostanu. Družba sestara Presvetog Srca Isusovog hrvatska je redovnička zajednica koju je utemeljila Marija Krucifiksa Kozulić, a u Slatini je od 1937. godine.

Slavljenice je pozdravio i Denis Ostrošić, gradonačelnik Slatine, poklonivši im pritom cvijeće i umjetničku sliku Josipa Gribla. U programu je promovirana knjiga o časnim sestrama u izdanju Matice hrvatske koju je predstavila Ksenija Vujanović – Juras, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca i potpredsjednica Matice hrvatske Ogranak Slatina. Svoj prilog o časnim sestrama i samostanu dale su i učenice Ena Knežević i Nina Halužan pročitavši dvije pjesme napisane za ovu prigodu.

Na početku i na kraju programa nastupio je Crkveni zbor pod ravnanjem Eve Balković, poznate slatinske glazbenice. Kao dio programa obilježavanja obljetnice svečanu svetu misu posvećenu časnim sestrama predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević u crkvi svetog Josipa Slatina, u nedjelju, 2. srpnja, od 10.30 sati.

(www.icv.hr, žf; Foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”417432″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content