Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati

Smotra folklora u Čađavici, četvrta po redu, s već prepoznatljivim nazivom Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati, okupila je brojne izvođače i goste proslave Petrova.

KUD Matija Gubec iz Donjeg Miholjca nastupio je s dvije koreografije, KUD Zdenac iz Zdenaca u svojoj novoj koreografiji pjevao je Slavoniji i žetvi, uvijek veselo društvo iz Podravske Moslavine nije razočaralo, a brojna publika je to nesebično nagradila pljeskom. Sopjanske poznate nošnje uvijek su rado viđene na snašama i dečkima, a i tamburaši su se trudili kao i uvijek do sada. Domaćini su nastupili posljednji završivši nastup efektnim nastupom mladog Josipa Dugaje.

Pučka pjesnikinja Marija Kenjerić čitala je svoju poeziju o Čađavici i Slavoniji, a načelnik Općine Mirko Rončević primao je i davao poklone na kraju proslave Dana Općine Čađavica. Među brojnim gostima bio je i ovogodišnji dobitnik priznanja Općine, glazbenik i stvoritelj Zlatnih dukata Joza Ivanković.

Veselom društvu pridružili su se i brojni moto bikeri okupljeni oko domaćina za velikim zajedničkim stolom ispod šatora na nogometnom stadionu NK Mladost 1930 Čađavica.

Tekst i foto: Željko Felbar