Poduzetnicima predstavljen natječaj “B Light Sheme”

U Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici zamjenica ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA Neda Martić i Vidrin viši stručni suradnik Branimir Sladojević za četrdesetak poduzetnika iz Hrvatske predstavili su projekt i natječaj “B Light Sheme” za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike.
Projekt provodi Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA u suradnji s partnerima iz Hrvatske i Mađarske, odnosi se na provođenje programa dodjele bespovratnih potpora s intenzitetom potpore do 75 posto te bespovratnom potporom u iznosu do 135.000 eura kojima se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

Bespovratna sredstva namijenjena su za pronalazak novog tržišta za postojeći proizvod – razvijeni proizvod, uvođenje novog proizvoda na postojeće tržište – novi proizvod, tehnologija ili usluga ili razvoj novog proizvoda za novo tržište. Uvjet za prijavu projekta je partnerstvo koje se sastoji od najmanje jednog partnera iz Hrvatske i Mađarske.

Natječaj za sufinanciranje projektnog prijedloga odvijat će se u dva selekcijska koraka:
1. Light Concepts – izrada kratkog i sažetog opisa projektne ideje,
2. Light Project Proposals – izrada cjelokupne projektna prijave koja će se pripremiti uz pomoć vanjskih stručnjaka koja će poduzetnicima biti besplatna.
Za sve zainteresirane poduzetnike izrađena je web aplikacija na koju se mogu registrirati i pronaći prekogranični partneri. Web platforma dostupna je na sljedećoj poveznici: www.b2match.eu/blight.

Tekst i foto: Zlatko Ciprijanović

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content