Slatinski ultramaratonac Goran Draksler istrčao ultramaraton Vukovar – Srebrenica u duljini od 227 kilometara

Slatinski ultramaratonac Goran Draksler, član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝, zajedno s još četvoricom ultramaratonaca: Duškom Štrbcem iz Zagreba, Elvirom Rakipovićem i Draženom Ćućićem iz Osijeka te Slovencem Zmagom Horvatom iz Maribora, nakon pretrčanih 227 km u pet etapa (od 6. do 11. srpnja) stigao je u Srebrenicu, u Potočare, spojivši tako dva mjesta stradavanja hrvatskog i bošnjačkog naroda od velikosrpskog zločina i genocida – Vukovar i Srebrenicu.
Umorne i iscrpljene usljed trčanja po velikim vrućinama u Potočarima su ih dočekali mnogobrojni građani i obitelji preminulih žrtava genocida..

Sudionici ovog 6. ultramaratona sudjelovali su 11. srpnja na komemoraciji i ukopu 71 novoidentificirane žrtve srebreničkog genocida kojeg su u srpnju 1995.godine počinile vojska Republike Srpske, kao i paravojne formacije iz Republike Srpske i Srbije.
Ovaj ultramaraton u povodu obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. (www.icv.hr, Glasnici istine)

[g-gallery gid=”418611″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content