TOP 5 savjeta kako pripremiti kožu za ljeto

Naš najveći organ, koža, treba posebnu pripremu kako bi lakše izdržala udare UV zraka, visokih temperatura i djelovanje različitih kozmetičkih proizvoda u vrijeme intenzivnijeg izlaganja suncu.

1. PRAVILNA PREHRANA – Vjerojatno se niste sjetili ovoga, ali pravilna prehrana neophodna je priprema kože za ljeto. Tijekom vrelih ljetnih mjeseci jedite što više namirnica narančaste i crvene boje (breskve, lubenice, nektarine, mrkve, marelice). Te su namirnice bogate beta karotenom, a imaju i antioksidativni učinak na organizam.

2. HIDRATACIJA KOŽE – Idealan tretman za hidrataciju uključuje nježni peeling kože (ne zaboravite i lice) koji će temeljito odstraniti odumrle stanice, pročistiti pore i ojačati mikrocirkulaciju. Nakon peelinga kožu obavezno nahranite hidratizirajućim kremama koje sadrže i antioksidanse.

3. OBAVEZNA KREMA SA ZAŠTITNIM FAKTOROM – Dermatolozi preporučuju da se kod izlaganja suncu upotrebljavaju kreme čiji je zaštitni faktor najmanje 15, a kod posebno osjetljive kože ne izlažite se suncu bez faktora 30. Pobrinite se da je razmažete po koži u dovoljnoj količini.

4. NE ZABORAVITE I BALZAM ZA USNE – Vaše usne su također izložene negativnim uticajima UV zraka. Stoga uvijek sa sobom nosite balzam za usne, poželjno onaj sa zaštitnim faktorom, i često ga nanosite.

5. RIJEŠITE SE DLAČICA NA VRIJEME – Ne preporučuje se čupanje dlačica neposredno prije izlaganja suncu, potrebno je tretman obaviti barem tjedan dana prije. Ukoliko ih brijete, brijače je nužno mijenjati nakon tri korištenja.

Tekst: Mirjana Lukačić

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content