Vatrena smjena: u jednom danu vatrogasci intervenirali čak četiri puta

Nema odmora za vatrogasce s našeg područja; u jednom danu morali su intervenirati čak četiri puta. Prvi slučaj dogodio se u ponedjeljak, 10. srpnja, oko podneva kada je u Suhopolju izbio požar na strništu. Ugasili su ga vatrogasci DVD Suhopolje.
Drugi požar izbio je u 16.49 sati na dimovodnom kanalu obiteljske kuće u Virovitici, a ugasili su ga djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Virovitica. Požar je buknuo i u 19.49 sati i to na strnjaku i slami u Borovi, tako da je vatrogascima DVD-a Suhopolje to bila druga intervencija u tom danu. Zadnji jučerašnji požar izbio je u 20.35 sati na lovačkoj čeki u Sopju, a ugasili su ga vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slatina.
Puna radna smjena vrijednih vatrogasaca dokaz je da se nažalost nastavlja trend paljenja korova i strništa unatoč upozorenjima i zabranama, kao i drugom nesavjesnom ponašanju, a koje u konačnici može dovesti i do ozbiljnih posljedica po zdravlje ljudi i njihove imovine. Dežurne službe apeliraju na savjest građana jer sankcije, nažalost, ne postižu željene rezultate.
B. S., Foto: Ilustracija

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content