Virovitičko-podravska županija i ove će godine sudjelovati u projektu Suncokret ruralnog turizma

Virovitičko-podravska županija i ove će godine sudjelovati u projektu Suncokret ruralnog turizma, u kojem je 2016. zlatno priznanje u kategoriji Ruralno-turističkih projekata, dobio Informativno-edukativni centar hostel “Dravska priča”, dok je Udruga Rukotvorine Zdenci dobila „srebrni Suncokret“ u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije.

Sukus je to razgovora virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i Dijane Katice, predsjednice Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo“ koja je organizator navedenog događanja. “Suncokret ruralnog turizma“ objedinjuje nacionalno ocjenjivanje koje za cilj ima očuvati i održivo koristiti hrvatsku tradiciju te osvijestiti baštinu hrvatskih ruralnih područja, ali isto tako promovirati i zanimljive tradicijske sadržaje i povezati najznačajnije projekte, proizvođače i pružatelje usluga u cilju promocije i unaprjeđenja turizma.

Ova akcija ocjenjivanja i nagrađivanja poduzetnika i projekata u ruralnom turizmu organizira se počevši od 2010. godine i svake godine sudjeluju gotovo sve hrvatske županije. Sastanku je nazočio i zamjenik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Josip Mikolčić, a govorilo se o budućim projektima, kulturno-turističkim rutama, među kojima se ističe „Plemićka ruta“ koju će organizirati Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

vpz.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content