7. VUF zabavio brojne posjetitelje rokova 2017. – Ulica kao pozornica: cirkuske predstave, ples s vatrom i akrobacije tjelesnih virtuoza

Matija Vuletić iz Samobora, cirkuski umjetnik iz cirkuske udruge “Razbibriga”, već nekoliko godina dolazi na Virovitički ulični festival (VUF). Svoju zanimljivu karijeru započeo je sasvim slučajno. Prije petnaestak godina u jednom kafiću okušao se u žongliranju s limunima i dogodila se ljubav na prvi pogled.

– Nakon što sam se zaljubio u žongliranje, počeo sam kroz cirkusku edukaciju upoznavati ostale cirkuske elemente kao što su klauniranja i akrobacije – rekao nam je Matija žonglirajući čunjevima.

Začuđeni pogledi i oduševljeni izrazi lica gledatelja prilikom cirkuskih izvedbi potvrđuju koliko je nevjerojatno i neizvedivo to što rade umjetnici poput njega.

– Teško je baviti se ovime, ali nakon puno treninga, vježbe i edukacije ipak postane lakše – kaže Matija koji nastupa samostalno i u grupama.

TRI NEZABORAVNE VEČERI

A, kako na sve to reagiraju gledatelji, osobito oni najmlađi?

– Odmah prasnu u smijeh – našalio se Matija te dodao: – Gledateljima je cirkus jako zanimljiv i atraktivan. Odrasli ga prepoznaju kao umjetnost, a djeca kao vrhunski oblik zabave.

Na ovogodišnjem Rokovu osim Matije nastupilo je 15-ak bubnjara, žonglera i cirkusanata iz Hrvatske i Slovenije. U tri dana izveli su bogat cirkuski program u obliku uličnih predstava, vatrenog šoua, radionica za djecu i odrasle i slično. Cirkuske predstave i točke zabavljale su brojne posjetitelje Rokova tri nezaboravne večeri.

KLAUNOVI, BUBNJEVI I IGRA NA SVILI

Bubnjari, šou s vatrom, akrobati na trapezu, igre na svili te brojni klaunovi i drugi ulični zabavljači i ove su godine vladali Viroviticom zahvaljujući Kazalištu Virovitica koje svake godine nastoji ostvariti nešto novo i drugačije.

– Ove godine nastupili su izvođači iz Hrvatske i prvi put iz Slovenije. Tako su građani i njihovi gosti mogli uživati u atraktivnim slovenskim akrobacijama te u akrobacijama naših prijatelja koji dolaze na gotovo svaki VUF – rekao je ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš.

Zahvaljujući našem kazalištu ulični festival već je postao tradicija u našem gradu te smo među prvima u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji imaju takvu atrakciju na svojim ulicama.

(www.icv.hr, Tekst: Željka Đaković Foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”422539″ random=”1″]

[g-gallery gid=”423563″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content