Doznajte kakvo će nam biti vrijeme za vikend i Rokovo

Prema riječima našeg meteorologa Kristijana Paljara, jučer smo ispratili šesti ovosezonski toplinski val. Najviša dnevna temperatura zraka tijekom jučerašnjeg dana na području grada Virovitice iznosila je vrlo vrućih 37.4°C.

Pred nama je prolazna destabilizacija atmosfere. Dolina s frontalnim sustavom polako se približava sa zapada. Glavna manifestacija prolaska frontalnog sustava u većem dijelu VPŽ će biti pad temperature zraka te okretanje vjetra s južnih na sjeverne smjerove. Oborine će biti mjestimične i slabo izražene. Najveća vjerojatnost povremene slabe kiše ili lokalnih pljuskova je tijekom petka i subote. Od nedjelje stabilnije i sunčanije.

Prognozirati vremenske uvjete u tjednu pred nama „nezahvalno je“ ako uzmemo u obzir da je na području Virovitice tjedan dana događanja na otvorenom te dan grada Virovitice 16. kolovoza. Na osnovu trenutnih numeričkih prognostičkih izlaza do četvrtaka bi se trebalo zadržati suho i stabilno vrijeme. Temperature zraka postupno će rasti. U dane vikenda izgledan je destabilizacija atmosfere.

Jutarnje temperature zraka očekujemo od 16°C do 20°C. Najviše dnevne od 26°C do 33°C ili koji stupanj više sredinom tjedna. Vjetar slab do umjeren promjenjiva smjera. UV – indeks umjeren, visok i vrlo visok. (www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content