FOTO: Iz Špišić Bukovice startao 7. konjički maraton “Bilogorom, Podravinom i obalom rijeke Drave”

Iz Parka Ćimen iz Špišić Bukovice 4. kolovoza startao je 7. konjički maraton “Bilogorom, Podravinom i obalom rijeke Drave”. Nakon što je konjanicima dobar put u ime domaćina zaželio načelnik Općine Hrvoje Miler, polaganjem vijenca kod mjesne kapelice odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Prema riječima Darka Bartolića, predsjednika Konjičkog kluba “Graničari” iz Okrugljače, cilj organizacije maratona koji se održava tradicionalno u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja je odavanje počasti onima koji su dali nešto najvrednije za našu domovinu – svoje živote.

Povorka konjanika u kojoj je bila i 10-godišnja Maja Faltak kojoj je ovo prvi maraton i njena 14-godišnja sestra Nela Faltak iz Velikog Trojstva kojoj je ovo drugi maraton, krenula je potom put Okrugljače u kojoj su na groblju također odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, a nakon okrijepe u Dravskoj bajti konjanici su krenuli prema Pitomače. U večernjim satima prvog dana maratona predviđeno je da konjanici stignu do susjedne Koprivničko-križevačke županije do Podravskih Sesveta gdje će prenoćiti i 5. kolovoza krenuti putem Brodića, Ferdinandovca, Batinske, Kalinovca i Đurđevca.

Trodnevni, 7. konjički maraton završit će u nedjelju, 6. kolovoza, u Velikom Trojstvu. Sudionicima će tijekom trodnevnog maratona biti osigurani hrana i piće te prigodne majice, kao i hrana za konje. Organizatori 7. konjičkog maratona su Konjička udruga “Graničari” Okrugljača i Konjički klub “Đurđevački graničari”, a suorganizator je Udruga Bilogora – Papuk 1991. (www.icv.hr, zc; foto: Zlatko C.)

[g-gallery gid=”420614″ random=”1″]

[g-gallery gid=”420643″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content