FOTO: Povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u Virovitici odana počast poginulima za Domovinu

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na Gradskom groblju u Virovitici kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Počast poginulima za Domovinu odala su izaslanstva Virovitičko-podravske županije, predvođeno zamjenicima župana Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem te Grada Virovitice na čelu sa zamjenicima gradonačelnika Damirom Marenićem i Vlastom Honjek-Golinac te predsjednicom Gradskog vijeća Lahorkom Weiss. Počast poginulim hrvatskim braniteljima odala su i izaslanstva Ureda državne uprave, Policijske uprave virovitičko-podravske, Ministarstva obrane, HZMO Područnog ureda Virovitica te braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća nazočni su se prisjetili i vojno-redarstvene akcije “Oluja” u kojoj su hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija. (icv.hr, vpz.hr; foto: Matija Rođak)

[g-gallery gid=”420550″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content