FOTO: U povodu Dana grada i blagdana sv. Roka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice

U prigodi obilježavanja Dana grada Virovitice i blagdana sv. Roka u Centru kulture u Virovitici (bivši Dom HV-a) održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Svojim dolaskom uveličali su je mnogobrojni gosti, među kojima izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, zamjenik ravnateljice APPRRR-a Antun Vujić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović sa suradnicima, počasni građani Virovitice Vladimir Šeks, Mladen Markač i Charly Haslwater iz njemačkog grada Traunreuta, kao i gradonačelnici i predstavnici prijateljskih gradova te načelnici s područja Virovitičko-podravske županije.

MG 8319Prisutne je na samom početku sjednice u ime domaćina pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss osvrnuvši se pritom na rad Vijeća i Uprave u protekloj godini, kao i najvažnije odluke koje je Vijeće donijelo. Između ostaloga, na odluku o prihvaćanju sufinanciranja kapitalnog projekta – Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te trodijelne školske dvorane, usvajanje Strategije i plana raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada putem kojeg su sve stavljene u funkciju gospodarskog i društvenog razvoja…

MG 8374U nastavku sjednice nazočnima se obratio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je predstavio sadašnje gradske projekte, ali i one koji će se realizirati u budućnosti.
– Virovitica više nije “uspavana ljepotica”, već grad koji se razvija u jednom sasvim drugom smjeru. Prebrodili smo izazov i najviše sredstava za projekte povukli u najvećoj gospodarskoj krizi. U situaciji kada mladi odlaze iz Hrvatske, Virovitica se bori jer svaki projekt koji ovdje ostvarimo čuva radna mjesta, a samim time potiče i ljude na ostanak u Hrvatskoj. Prošle godine započeo je jedan od najvećih investicijskih ciklusa u povijesti grada, a on se nastavlja i danas. Spremni smo ići naprijed – rekao je, između ostalog, gradonačelnik Kirin.

MG 8380U ime Virovitičko-podravske županije Virovitičanima je Dan grada čestitao župan Igor Andrović, pohvalivši pritom rad Gradske uprave i gradonačelnika Ivice Kirina.

– Malo je primjera lokalne samouprave s takvom vizijom kakvu ima Ivica Kirin i stoga sam ponosan sam što imamo ovakvog gradonačelnika. Drago mi je da ovdje postoji jasna vizija kako razvijati gospodarske, društvene turističke i obrazovne potencijale. Ovdje u Virovitici imamo Visoku školu, restoran “Škola”, Studentski dom, Poduzetnički inkubator, Panonski drvni centar kompetencija… Siguran i pouzdan partner na svim tim projektima bio je upravo Grad Virovitica – rekao je župan Igor Andrović.

MG 8382Nazočnima se, uz čestitku povodom Dana grada, obratio i saborski zastupnik Josip Đakić
– Naša osnovna zadaća je brinuti se o razvoju gospodarstva i zapošljavanju. To je ono najvažnije – snažan gospodarski razvoj koji će otvoriti vrata svima onima koji traže posao i koji će biti nositelji povratka. Zajedništvo mora biti iznad svega kako bismo svi zajedno bili u funkciji napretka i boljitka življenja naših stanovnika – naglasio je Josip Đakić. Na brojnim projektima čestitao je i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

MG 8389– Kod Ivice Kirina nema zamora materijala, samo nove ideje i puno mašte. Mnogo toga se realizira. Ova godina je godina projekata koje smo dugo čekali. Prije deset godina nismo imali Visoku školu, a danas smo od 128 gradova u Hrvatskoj među 10 po studentskom standardu. Tu su Dvorac Pejačević i Gradski park koji će za dvije godine biti obnovljeni. Virovitica će promijeniti svoje lice i naličje te zasigurno biti jedan od najljepših gradova u Lijepoj Našoj. Na svemu tome možemo zahvaliti Ivici Kirinu, Gradskoj upravi, dogradonačelnicima, Gradskom vijeću, regionalnoj vlasti, a posljednjih godinu dana i državnoj vlasti koja podupire sve te projekte – naglasio je ministar Tolušić.

Svečanbu sjednicu povodom Rokova glazbenim nastupima su uveličali Brass quintet te Marin Jurić Čivro.

(www.icv.hr, mb, foto: Matija R.)

 

[g-gallery gid=”422411″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content