Gospodarstvenici Virovitičko-podravske županije na 24. međunarodnom sajmu poljoprivrede Gazdanapok

U Szentlorincu u Mađarskoj je od 11. do 13. kolovoza održan 24. „Gazdanapok“, međunarodni sajam poljoprivrede, kojeg je otvorio David Mezei, zamjenik državnog tajnika za programe ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede Mađarske.

U prigodi svečanosti otvorenja, Zaklada za poduzetništvo županije Baranja, uručila
je Milanu Vanđuri, direktoru HGK – Županijske komore Virovitica, priznanje za višegodišnji doprinos razvoju gospodarskih odnosa Hrvatske i Mađarske.

Na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore, Hrvoje Miler, načelnik
općine Špišić Bukovica i Budai Zsolt, načelnik općine Bükkösd, potpisali su Sporazum o suradnji sa razmjenom dobre prakse.

U organizaciji i realizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, svoje je proizvode na ovogodišnjem sajmu izlagalo petnaest izlagača iz Virovitičko-podravske županije: Agroservis proizvodnja Virovitica, Apis Cabuna, Asel Slatina, Brana Virovitica, Dam Lozan, Herbas Starogradački Marof, Medena Virovitica, Meta-plast Pitomača, Mustač-Commerce – Tvornica octa Virovitica, OPG Luka Ivoš Gornje Bazje, Pčelarstvo Balint Virovitica, Poison City Otrovanec, Spider grupa Pitomača, Špoljar Davor Terezino Polje i Viro Tvornica šećera.

Svečanosti otvorenja sajma prisustvovali su brojni predstavnici gospodarskog i političkog života Mađarske, a nazočna je bila i Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu.

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, predvodio je županijsko izaslanstvo, u kojem su bili: načelnik Špišić-Bukovice Hrvoje Miler sa suradnicima, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, Suzana Kolesarić, povjerenica za EU i međunarodne poslove HGK – Županijske komore Virovitica, direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok te izlagači.

Na temelju Sporazuma o suradnji Županijske komore Virovitica i Baranjskog županijskog poduzetničkog centra Pečuh, te suradnje sajmova „Gazdanapok“ i „Viroexpo“ u kontinuitetu od preko dva desetljeća, mađarsko gospodarstvo se predstavlja na sajmu „Viroexpo“ u Virovitici, a gospodarstvo Virovitičko-podravske županije se predstavlja na sajmu Gazdanapok.

Temeljem suradnje Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Zaklade za poduzetništvo Baranjske županije iz Mađarske, sa Gospodarskom komorom iz Mostara, na sajmu su se predstavili i proizvođači smilja iz Hercegovine. (IVOD)

Ivod