Ministar Tolušić za HRT: Vlada uvodi niz mjera koje bi trebale pomoći mljekarima, u planu je sastanak s trgovačkim lancima i otkupljivačima

Objašnjavajući kako se pojednostavila procedura za povlačenje europskog novca iz programa za ruralnog razvoja ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je i ekskluzivu za HRT.

– Stari natječaj s kojima smo završili obradu početkom ove godine rok je bio oko 2 godine od dana prijave do rezultata, što je nedopustivo. Natječaj po starima procedurama koje smo započeli rok završetka je oko šest mjeseci, a novi natječaj po novim procedurama – natječaj smo zatvorili 17.7., a sutra će ići prve odluke. Znači 46 dana od završetka natječaja do prvih odluka. To je ono što poljoprivrednici traže i što ova Vlada poljoprivrednicima omogućuje – rekao je Tolušić gostujući u Dnevniku HRT-a.

– Mljekari su bili na sastanku s premijerom, ljudima iz ministarstva i poljoprivrede i sa mnom. Već dugo jedan premijer nije primio mljekare. To govori koliko ova Vlada drži do mliječnog sektora. Znamo da je cijena mlijeka vrlo niska i to utječe na otkupnu cijenu od mljekara i znamo da naši stočari odnosno mljekari ne mogu prebroditi sve financijske teškoće koje ih pogađaju. No mislim da mljekarstvo i stočarstvo ima svijetlu budućnost. U deset mjeseci su napravljeni veliki iskoraci u mljekarstvu. Mljekari nažalost su pred slomom, nemaju puno vremena, ali neke stvari možemo napraviti – kazao je Tolušić.

Ministar poljoprivrede rekao je da Vlada uvodi niz mjera koje bi trebale pomoći mljekarima. U planu je sastanak s trgovačkim lancima i otkupljivačima s kojima će se razgovarati o otkupnoj cijeni mlijeka. Posebnu pozornost posvetit će dampinškim cijenama. (www.hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content