Općina Čačinci stipendirala 20 učenika i studenata sportaša

Općina Čačinci i ove je godine, kao jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj, potpisala ugovore za sportske stipendije. Stipendije se isplaćuju učenicima i studentima koji su prema predanim izvješćima klubova ispunili preuzete obveze. Sportske stipendije u iznosu od 200,00 kn mjesečno dodijeljene su sportašima – učenicima: Rentu Arsinu, Samanthi Barać, Jakovu Bolješiću, Luki Bolješiću, Ivanu Buneti, Toniju FAlatu, Tomislavu Jergoviću,Ivanu Jukiću, Marku Jukiću, Deniju Kolačku, Alenu Lukiću, Alenu Milosavljeviću, Dariju Periši, Anti Tomiću, Andreju Tomiću i Ines Vidović, a stipendije od 400,00 kn mjesečno: Marku Čilagu, Domagoju Ninčeviću, Vladi Maršiću i Kruni Žagaru.

3108sportskestipendijecacinci3
– Ovim želimo pomoći našim sportašima u njihovom školovanju. Iznimno cijenimo njihov trud u našim klubovima i zbog toga smo potaknuli ovu ideju projekta sportskih stipendija. Učenici i studenti moraju zadovoljavati samo tri kriterija, a to je da su žitelji Općine Čačinci, da nastupaju za bilo koji sportski klub s područja općine te da su upisani u školu, odnosno na studij. Čestitam svima koji su dobili stipendije i siguran sam da će svi oni opravdati i školska i sportska očekivanja. Nama je kao jedinici lokalne samouprave cilj da se djeca bave sportom, posebno u našim klubovima, a kamo sreće da uspiju dosegnuti i veće rangove natjecanja i možda čak doći i do reprezentativnih selekcija. – rekao je prilikom potpisivanja Ugovora načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

3108sportskestipendijecacinci2
Uz Mališa, potpisivanju ugovora nazočan je bio i njegov zamjenik Alen Jurenac i to u svojstvu predsjednika Nogometnog kluba Maldost iz čijih redova dolazi i najviše stipendista:
-Hvala Općini kojaje prepoznala ovaj jedinstveni oblik stipendiranja i to je dokaz da Općina i načelnik cijene rad svojih sportskih klubova. Mi smo jedan od rijetkih klubova koji ne plaćamo svoje igrače pa je tako ovaj doprinos itekako dobro došao i to je jedan način da se naša djeca nastave baviti sportom u svom mjestu. – rekao je Jurenac. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content