Pred nama osjetnija promjena vremena, zahladit će, za vikend kiša

Prema riječima našeg meteorologa Kristijana Paljara vrućine su na odlasku, na duže vrijeme…pred nama je osjetnija promjena vremena.

Današnji i sutrašnji dan obilježit će vruće vrijeme. Temperature zraka u najtoplijem dijelu dana kretat će se oko ili koji stupanj iznad 30°C, u hladu naravno. Sunčanih razdoblja neće nedostajati osobito tijekom četvrtka. Tijekom petka se vrijeme polako kvari. Tijekom poslijepodneva i večeri uz dnevni razvoj naoblake postojat će vjerojatnost lokalnih mjestimičnih nestabilnosti.

Osjetniju promjenu vremena očekujemo tijekom subote i nedjelje. Temperature zraka osjetnije će se spustiti, očekujemo tmurno i sivo vrijeme. Povremena kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom najizgledniji su tijekom subote u drugom dijelu dana i tijekom nedjelje. Očekivana akumulirana količina kiše iznad većeg dijela VPŽ je 10 do 30 mm. Lokalno vrlo vjerojatno i više od 30mm. Po trenutnim prognostičkim izračunima na području Papuka i podpapučkog područja lokalno i više od 50 mm. Temperature zraka u odnosu na četvrtak i petak 10 do 15°C niže! Jutarnje temperature zraka očekujemo od 13°C do 15°C. Najviše dnevne od 18°C do 23°C ili koji stupanj više tijekom subote. Vjetar slab do umjeren, na udare umjereno jak sjeverni i sjeverozapadni.

Naznake tjedna pred nama…

I dalje će se zadržati promjenjivo i nestabilno vrijeme. Temperature zraka razmjerno svježe. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 11°C do 15°C. Najviše dnevne od 19°C do 24°C ili koji stupanj više. Vjetar slab do umjeren, na udare umjereno jak pretežno sjevernih smjerova. Nova ciklona na vidiku je ponovno sljedeći vikend. (www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content