Pred nama osjetnija promjena vremena, zahladit će, za vikend kiša

Prema riječima našeg meteorologa Kristijana Paljara vrućine su na odlasku, na duže vrijeme…pred nama je osjetnija promjena vremena.

Današnji i sutrašnji dan obilježit će vruće vrijeme. Temperature zraka u najtoplijem dijelu dana kretat će se oko ili koji stupanj iznad 30°C, u hladu naravno. Sunčanih razdoblja neće nedostajati osobito tijekom četvrtka. Tijekom petka se vrijeme polako kvari. Tijekom poslijepodneva i večeri uz dnevni razvoj naoblake postojat će vjerojatnost lokalnih mjestimičnih nestabilnosti.

Osjetniju promjenu vremena očekujemo tijekom subote i nedjelje. Temperature zraka osjetnije će se spustiti, očekujemo tmurno i sivo vrijeme. Povremena kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom najizgledniji su tijekom subote u drugom dijelu dana i tijekom nedjelje. Očekivana akumulirana količina kiše iznad većeg dijela VPŽ je 10 do 30 mm. Lokalno vrlo vjerojatno i više od 30mm. Po trenutnim prognostičkim izračunima na području Papuka i podpapučkog područja lokalno i više od 50 mm. Temperature zraka u odnosu na četvrtak i petak 10 do 15°C niže! Jutarnje temperature zraka očekujemo od 13°C do 15°C. Najviše dnevne od 18°C do 23°C ili koji stupanj više tijekom subote. Vjetar slab do umjeren, na udare umjereno jak sjeverni i sjeverozapadni.

Naznake tjedna pred nama…

I dalje će se zadržati promjenjivo i nestabilno vrijeme. Temperature zraka razmjerno svježe. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 11°C do 15°C. Najviše dnevne od 19°C do 24°C ili koji stupanj više. Vjetar slab do umjeren, na udare umjereno jak pretežno sjevernih smjerova. Nova ciklona na vidiku je ponovno sljedeći vikend. (www.icv.hr, kp)