Radoje Medenica izabran za predsjednika Savjeta za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo SDP-a VPŽ

U Špišić Bukovici je održana konstituirajuća sjednica Savjeta za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo SDP-a Virovitičko-podravske županije. Za predsjednika izabran je Radoje Medenica, dok je potpredsjednica Ivana Deskar. Konstituirajućoj sjednici nazočili su, uz članove Savjeta, članovi predsjedništva SDP-a na čelu s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem te Domagojem Hajdukovićem, članovi županijskog SDP-a predvođeni Matom Vukušićem te SDP-a općine Špišić Bukovica na čelu s Mirjana Veličan.

Prema riječima Davora Bernardića, Savjet će biti osnovan u svakoj županiji kako bi se pomoglo hrvatskim poljoprivrednicima. Zalagat će se za smanjenje PDV-a na domaće poljoprivredne proizvode, za povećanje postotka proizvoda domaćih proizvođača u trgovačkim lancima te poticanje burze poljoprivrednih proizvoda kroz proizvođačke organizacije.

IMG 5200
Novoizabrani predsjednik Savjeta Radoje Medenica kazao je kako će prvi korak biti okupiti OPG-ove kako bi iznijeli svoje probleme.
– Cilj Savjeta je da prepozna probleme poljoprivrednika i izradi strategiju te iste prezentira široj javnosti i vrhu stranke. – rekao je Medenica.
Po završetku sjednice, nazočni su obišli OPG Veličan u Špišić Bukovici koji se bavi proizvodnjom duhana. (www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

[g-gallery gid=”423809″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content