Siniša Prpić podnijet će tužbu protiv gradonačelnika Kirina; Ivica Kirin: Aktualni sat je poligon za razmjenu mišljenja i ideja, pravo na tužbu ne osporavam

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države Virovitica i gradski vijećnik Siniša Prpić sazvao je zajedno sa svojim stranačkim kolegama konferenciju za tisak na kojoj je izvjestio da će podnijeti tužbu protiv gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina radi klevete.

U obazloženju navodi kako ga je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Kirin prozvao u kontekstu “lopovluka u gradu Virovitici”, a misleći na aferu nekadašnje Štedno kreditne zadruge Virovitica iz koje je, prema riječima Ivice Kirina, Siniša Prpić imao osobnu korist. Tim povodom Prpić je na konferenciji za novinare istakao da je to neistina i da je gradonačelnik Kirin na taj način naštetio njemu osobno, njegovoj obitelji, ali i njegovoj stranci, te smatra to nedopustivim.

DSC00213

IVICA KIRIN: SVATKO IMA PRAVO IZNIJETI SVOJE MIŠLJENJE O GRADU I POJEDINCIMA 

– Svatko ima pravo tužiti i ja to ne osporavam. Gradsko vijeće, odnosno aktualni sat je poligon za razmjenu političkih ideja i svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje i o Gradu i o pojedincima, što je i bit demokracije. – rekao je gradonačelnik Kirin upitan za komentar na tužbu te dodao kako je ovo primjer poimanja demokracije na njegov (Prpićev) način.

– Gospodin Prpić obilato koristi aktualni sat gdje ne napada samo gradonačelnika, nego i gradske tvrtke, kao i direktore i nitko mu za to nije osobno zamjerao. Ali eto, kada se njemu nešto kaže odmah se „maše“ s tužbama. U svijetu ima nekolicina koja na takav način poima demokraciju, a najpoznatiji primjer je Sjeverna Koreja. – dodao je gradonačelnik Kirin. (www.icv.hr, bs, mb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content