Sljedeći tjedan u školske klupe sjest će više od 8.400 školaraca s područja županije

U školske će klupe 4. rujna sjest će 4702 osnovnoškolca te oko 3700 učenika srednjih škola, podaci su to koje je iznijela pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac na kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola te Učeničkog doma Virovitica. Na kolegiju se također krenulo s pripremama za početak nove školske godine, a govorilo se i o modelima osiguravanja učenika, kao i modelima uvođenja škole u prirodi kroz kurikulum koji se za naše područje može proširiti. U školskoj godini 2017./2018. Virovitičko-podravska županije je u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA te ostalim projektnim partnerima osigurala pomoćnike u nastavi za 44 učenika, a i među rijetkim smo županijama koja kreće se i s projektom za nadarene učenika.

Osim toga, nastavlja se i s ulaganjima u škole kako bi se učenicima omogućio što ugodniji boravak.
– Tijekom prošle godine radilo se na uređenju školskih prostora kako bi učenici sjeli u školske klupe u kojima će im sukladno DPS-u biti poboljšani uvjeti rada. Tako je u velikom dijelu škola zamijenjena rasvjeta koja je sukladna novim standardima. Otvorenih smo vrata za sve roditelje i stoga ih pozivam da nam se slobodno jave jer Virovitičko-podravska županija je i do sada radila na poboljšanju uvjeta obrazovanja, a tim putem nastavljamo i u budućnosti – naglasila je Vesna Šerepac te poželjela svim učenicima uspješan nastavak školovanja, a onima koji po prvi puta sjedaju u školske klupe, uspješan početak i dobro uklapanje u novu sredinu.

Kolegiju su, uz ravnatelje osnovnih i srednjih škola nazočili i predstavnici Razvojne agencije VIDRA na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač. (www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

[g-gallery gid=”424673″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content