Unikatni vilinski nakit u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici

Poznata hrvatska slikarica i umjetnica Vlasta Pastuović Aleksić iz Zaprešića predstavila je virovitičkoj publici svoju izložbu nakita. Izložbu je u utorak navečer otvorila ravnateljica prof. Višnja Romaj u Gradskoj knjižnici i čitaonici, povodom Rokova. – Izuzetna nam je čast ugostiti magistru likovnih umjetnosti koja izrađuje ovako poseban nakit i čiji su unikati krasili izložbe ne samo u Hrvatskoj nego i, u Francuskoj i u Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ je o vrhunskom unikatnom, a opet umjetničkom nakitu koji je poseban i prepoznatljiv – rekla je prof. Višnja Romaj otvarajući izložbu.

Nježno, elegantno, zaigrano

Likovna umjetnica Vlasta Pastuović Aleksić izradom nakita bavi se već četiri godine. Nježne, elegantne, zaigrane i posebne ogrlice i narukvice oduševile su Virovitičane i Virovitičanke.

– Krenula sam od kolaža, u kojima sam koristila lirske, poetične motive sa ručno izrađenim papirom, kao misao vodilju da isti rad pretočim u 3 D formu, nakit sa oslikanim komadima svile te drugim materijalima. Koristim žicu, posrebrenu žicu, staklene i Swarovski perlice, koralje – objasnila je posjetiteljima umjetnica V. Pastuović Aleksić. Inspirirana je bajkovitošću, pa je lani tema njenog nakita bila „vile i vilenjaci“. Vilinske motive na unikatnom žičanom nakitu posjetitelji mogu pogledati u Gradskoj knjižnici i čitaonici. nakit1

(www.icv.hr, mlo, tekst i foto: M. Lovrenc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content