Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i VIDRA-i u iduće četiri godine za 44 pomoćnika u nastavi osigurano 7.973.116,80 kuna

Ukupno 44 osobe biti će zaposlene na četiri godine temeljem Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi, a vezano uz projekt “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.”
Nastavak je to već dvogodišnjeg projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. 2015. godine, zaposleno je 79, a 2016. godine 49 pomoćnika u nastavi ovih iznimno uspješnih projekta Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e.

Ove godine, projektnu prijavu napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om, a projekt „In-In – integracija i inkluzija“, dobio je maksimalan zbroj bodova (100), što još jednom potvrđuje uspješnost projekata koje VIDRA-e i Virovitičko-podravske županije apliciraju na europske fondove, po čemu je naša županija, po povlačenju sredstava ”po glavi stanovnika”, najuspješnija u Hrvatskoj.

– Pomoćnici u nastavi su iznimno bitni kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove roditelje. Zahvaljujući europskim fondovima, Virovitičko-podravskoj županiji i Razvojnoj agenciji VIDRA, treću godinu zaredom osigurali smo sredstva za zapošljavanje pomoćnika u nastavi čime će se povećati kvaliteta života i obrazovanja djece kojima ti pomoćnici trebaju – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Za navedeni projekt, Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurat će Virovitičko-podravska županije, te će se tako na rok od četiri godine, zaposliti 44 pomoćnika u nastavi.

Tekst javnog poziva koji traje do 21. kolovoza, može se vidjeti ovdje. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content