5. srednjovjekovni viteški turnir “Jankovac 2017.” 16. i 17. prosinca uz dodatak “PReKUL”

Ovogodišnji, 5. srednjovjekovni viteški turnir “Jankovac 2017.”, koji se prvo trebao održati u nedjelju 3. rujna, u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, a odgođen je zbog lošeg vremena, a potom je dobio novi datum – 1. listopada, definitivno seli u zimski termin – 16. i 17. prosinca. Naime, na održanom sastanku gdje su sudjelovali predstavnici Općine Čačinci i TZ Čačinci, Parka prirode Papuk, Hrvatskih šuma i Udruge Reda vitezova Ružice grada, odlučeno je da će se 16. i 17. prosinca održati “PReKUL zimski srednjovjekovni festival” na Jankovcu jedinstven na području naše države s obzirom na to da ne postoji manifestacija takvog karaktera koja se održava tijekom zime.

U sklopu istoga bit će prikazan srednjovjekovni život plemstva i kmetstva, srednjovjekovni božićni običaji, te bogati programi za djecu i odrasle: srednjovjekovno sanjkanje, klizanje te prikaz legende o vatri i ledu. Također posjetitelje očekuje bogata srednjovjekovna gastronomska ponuda i sajam s brojnim izlagačima u grijanom šatoru. Suorganizatori su: Park prirode Papuk, Hrvatske šume, Planinarski dom Jankovac.

Pokrovitelji: Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska županija, Turističke zajednice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, kao i Općina Velika. (www.vpz.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content