Čađavica prijavila projekt zapošljavanja žena vrijedan 2.137.152,03 kuna

Prijavom projekta “Zaželi – Čađavica” vrijednog 2.137.152,03 kuna lokalne vlasti u Čađavici odgovovaraju na krizne probleme u općini, nezaposlenost i veliki broj starijih domaćinstava u riziku od socijalne isključenosti.

Otežanim pronalaskom posla i slabom dostupnosti obrazovanja posebice su zahvaćene ženske osobe iz ruralnih područja u dobi od 50 i više godina čime su izložene riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. Isto tako velik dio starijih i nemoćnih osoba nemaju pomoć u kućanstvu i svakodnevnim poslovima. Kroz ovaj projekt želi se osposobiti i zaposliti deset ženskih osoba u općini Čađavica koje će pružanjem svakodnevne pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života za 60 krajnjih korisnika čime će se pozitivno doprinjeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti. U sklopu projekta žene će se obrazovati i osposobljavati čime će se povećati njihova konkurentnost na tržištu rada i nakon završetka projekta.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

(www.icv.hr; foto: ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content