Europski tjedan sporta u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i OŠ “Suhopolje”

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i OŠ “Suhopolje” u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta, koji se ove godine obilježava od 23.-30 rujna, zajednički organiziraju 2. po redu Biciklijadu prijateljstava. Ovogodišnja biciklijada održat će se 26. rujna, a u njoj će sudjelovati učenici i djelatnici Osnovnih škola Suhopolje i Ivane Brlić Mažuranić Virovitica.

Glavni je cilj manifestacije osvijestiti učenike na potrebu bavljenja tjelesnim aktivnostima, kao jednim od glavnih čimbenika očuvanja i unaprjeđenja zdravlja. Projekt se također nadovezivanje na kurikularne teme vezane za provedbu građanskog i zdravstvenog odgoja u školama (poticanje tolerancije i suživota u zajednici, naglašavanje potrebe sprječavanja nasilja na sportskim terenima, zaštite okoliša, brige o vlastitom zdravlju…).

Program biciklijade predviđa polazak učenika i učitelja Osnovne škole “Suhopolje” ispred matične škole u Suhopolju. Tijekom rute od 13 kilometara preko Čemernice, Rezovca i Milanovca, na putu do Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, bicikliranoj povorci priključivat će se učenici putničke smjene ovogodišnje škole domaćina. Po dolasku u sportsku dvoranu škole domaćina, učenici gradske smjene pripremiti će program dobrodošlice, a nakon toga u sportskom okruženju i međusobnom druženju učenici i učitelji jedne i druge škole odigrati će revijalne utakmice u sportskim igrama graničara, rukometa, malog nogometa, te odbojke i košarke.

Završetkom programa, zajedničkog ručka i druženja, kolona biciklista istom će cestovnom dionicom krenuti natrag prema Suhopolju. Ovim se putem pozivaju i roditelji učenika da se pridruže, te da svi zajedno uz tjelesno vježbanje i brigu o svome zdravlju krenu uspješno u novu školsku godinu. U slučaju kiše cijela manifestacija odgađa se za dva dana kasnije (četvrtak 28.rujna). (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content