FraMaFu 2017: Od ratne fotografije do stand-up komedije

U ugostiteljskom objektu Alfa 9 u okviru FraMaFu festivala 2017. u četvrtak poslijepodne otvorena je izložba ratnih fotografija autora Rudija Vanđije i Hrvoja Svobode. Kroz dvadesetak različitih ratnih priča, prenesenih kroz objektiv fotoaparata, ovaj virovitički dvojac ispričao je poznate i nepoznate dijelove svojih sjećanja na Domovinski rat, ljude i događaje koji su na poseban način obilježili hrvatske ratne godine.

rat

U nastavku Festivala, u restoranu 4 M otvorena je izložba slika osječkog umjetnika Darka Jovanovića, pod nazivom “Mjesta iz mojih snova”. Kako izgledaju neka od mjesta o kojima je pisao i kroz koje je prolazio virovitički reporter Franjo Martin Fuis, posjetitelji mogu vidjeti u krajolicima osječkog umjetnika na slikama koje su i za organizatore Festivala bile tajna do samog otvorenja izložbe.

A u Pubu su zaljubljenici u putopisnu fotografiju otkrili kako Amerika izgleda okom virovitičkog fotografa Borisa Kozjaka. Izložba je posvećena njegovom boravku u Americi, putu  s kojeg je kao suvenir donio uspomene u digitalnom obliku, poput fotografije uličnog svirača, detalje zgrada i ulica te svoje viđenje gradova koji su publici najčešće znani tek iz filmova. Nakon izložbe, stand-up komičar Željko Grmoš na svoj, specifičan i upečatljiv način Virovitičanima je kroz nastup objasnio kako to  „Gleda svoja posla“.

komedija

izlozba rat3 pub2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content