Lions klub Vereucha obitelji Filaković iz Velikog Polja uljepšao početak školske godine

Članice Lions kluba Vereucha još jednom su pokazale veliko srce i udružile snage kako bi obitelji Filaković iz Velikog Polja, Općina Lukač, olakšale početak školske godine. Ovu mnogočlanu obitelj život nije mazio, a prije nekoliko mjeseci doživjeli su traumu kada je nesretnim slučajem stradao otac djece, a majka Silvija, koja je i sama narušenog zdravlja, ostala s troje školaraca koje treba podići na noge: Vanesa (9 godina), Maja (10 godina) i Ivica (11 godina). Desetogodišnja Maja je visoko slabovidna i potrebna su joj dodatna pomagala, kao što su uvećani tisak i povećala kako bi mogla adekvatno sudjelovati u nastavi. Silvija prima socijalnu pomoć za djecu, međutim, to su premali prihodi s obzirom na to da Maji nisu dovoljni klasični udžbenici niti obične bilježnice. Silvija je djeci, osobito Maji, potrebna gotovo 24 sata na dan, a i narušenog je zdravlja te tako teško nalazi mogućnost dodatne zarade.

MG 3422

Kuća u kojoj obitelj stanuje je u izuzetno trošnom stanju, no vlasnički odnosi nisu regulirani pošto je obitelj u čijem je vlasništvu kuća u inozemstvu, a to onemogućava svako ulaganje. Unatoč svemu, majka Silvija ulaže sve napore u skrb za svoju djecu te brine za njihovo zdravlje i higijenu. Mališani redovito pohađaju školu i izvrsni su učenici.

IMG 3430

Lionsi su za ovu obitelj saznali upravo putem Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije, čija je Maja članica i od 2015. godine do danas u nekoliko navrata su organizirali akcije prikupljanja pomoći. Ovoga puta gospođa Silvija Filaković zamolila je, s obzirom na početak školske godine, pomoć u odjeći, obući te školskim i kućnim potrepštinama. Lionski su se tako ponovno organizirali i prikupili odjevne predmete, nešto obuće te prehrambenih namirnica. Osim toga, predsjednica Lions kluba Vereucha Virovitica, Monika Ružić, uspjela je od Školske knjige dobiti donaciju školskog pribora (tri kompleta) te jednu školsku torbu.

IMG 3435

Obitelj Filaković je od srca zahvalila na doniranoj pomoći, a članice Lions kluba Vereucha sretne su što je pomoć došla u prave ruke i što će ovim mališanima uljepšati početak nove školske godine. (www.icv.hr, mb; foto: M. Bašić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content