Ma kakva mladost – superbake Katica i Gabriela u sedamdesetima s lakoćom rade špagu, svijeću i prebacuju noge preko glave

Da fleksibilnost i spretnost nisu rezervirani samo za mlade, potvrđuju naše dvije sugovornice, prave superbake, Gabriela Arapinac (72) iz Špišić Bukovice i Katica Ferenčević (75) iz Virovitice. One, naime, svakog tjedna aktivno vježbaju aerobik u prostorijama Češke besede u Virovitici i ondje svojom gipkošću i ustrajnošću mogu dati prave lekcije mlađim generacijama. Jer, špaga, svijeća, prebacivanje nogu preko glave te dodirivanje prstiju odrađuju s lakoćom, uz osmijeh na licu.
– Svi koji me poznaju znaju da sam u formi koliko mogu biti i svima savjetujem da se obavezno bave tjelovježbom jer će se dobro osjećati, biti sretni i zadovoljni te vidjeti i širiti samo pozitivu oko sebe – kaže umirovljenica Gabriela koja već nekoliko godina vježbe aerobika vodi u Češkoj besedi Virovitica. Gabriela je na svoje zdravlje počela misliti puno prije, aerobikom se bavi već 32 godine pa joj je navika bavljenja tjelovježbom osigurala da danas izgleda mlađe i sretnije. U ovom posebnom životnom razdoblju upravo je tjelovježbu izabrala za rad na sebi, ali i drugima jer vodi aerobik za sve zainteresirane. Vježbe se održavaju dva puta tjedno, traju sat vremena i, kako kaže, svi su dobrodošli.
– Imali smo korisnice od 16 do 75 godina – dodaje Gabriela pripremajući prigodnu glazbu za trening te naglašavajući da nitko ne mora raditi ono što ne može.

VJEŽBA ČETIRI PUTA TJEDNO

Dobru naviku u svom životu od mladih dana njeguje i aktivna Virovitičanka Katica Ferenčević.
– Aerobikom se bavim već šest godina, no od mladih dana se rekreiram i samo sam nastavila s tom dobrom navikom – priča nam Katica. Upravo ju je vježba, kaže, spasila od operacije ramena, budući da ga je aerobikom dobro razgibala i na kraju spasila od tog zahvata. No, dva sata vježbe tjedno u Češkoj besedi ovoj umirovljenici nije dovoljno. Katica vježba i u Dnevnom boravku Crvenog križa, tako da se svom tijelu i organizmu posvećuje čak četiri puta tjedno!
Ništa drugo nam ne preostaje nego poručiti: ugledajmo se svi na ove superbake kojima svatko može pozavidjeti na fleksibilnosti, a pritom i učiniti nešto bitno za svoje zdravlje.

Željka Đaković

[g-gallery gid=”425492″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content