Počela izdavanja prvih odluka za EU potporu ulaganja u poljoprivredne proizvode i gospodarstva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju počela je s izdavanjem prvih odluka za EU potporu za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda za čije raspolaganje osigurano je 900 milijuna kuna kako bi se unaprijedila hrvatska poljoprivreda.

Do kraja rujna očekuje se izdavanje svih odluka poljoprivrednicima prijavljenima na natječaje u Mjeri 4, „Ulaganja u fizičku imovinu“ namijenjenima primarnoj proizvodnji, raspolaganju gnojivom i poljoprivredno-prerađivačkom sektoru.

Potpisivanje ugovora o financiranju poljoprivrednika s Agencijom za plaćanja kreće nakon izdavanja odluka i proteka roka za prigovor, a očekivano sklapanje ugovora je tijekom sljedećeg tjedna. Svi korisnici koji dobiju odluke o dodjeli sredstava mogu podnijeti zahtjev za predujam koji može iznositi 50% odobrene potpore.

Hrvatskoj je dosad za raspisane natječaje kroz Program ruralnog razvoja RH do 2020. raspoloživo 1.114.899.456 eura od ukupno 2,38 milijardi eura za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i razvoj sela. Korisnicima Programa izdane su odluke od dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 625,7 milijuna eura što je više od četvrtine dostupnih sredstava u ovom programskom razdoblju.

(www.icv.hr, ml, draft.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content