Privremena mjera zabrane upravljanja imovinom Tvin grupi d.o.o. – Udruga malih doničara-udjeličara smatra odluku prvom pobjedom, Ivan Slamić tvrdi da je postupak još u tijeku

Trgovački sud u Bjelovaru donio je 29. kolovoza privremenu mjeru kojom se virovitičkoj TVIN GRUPI d.o.o. zabranjuje korištenje, odnosno raspolaganje svim upravljačkim i imovinskim pravima, kao i otuđenje i opterećenje poslovnih udjela društva TVIN d.o.o. Virovitica. Privremenu mjeru donijela je sutkinja Marija Petrina Kubica i njome se TVIN GRUPI d.o.o. zabranjuje korištenje, otuđenje i raspolaganje 28.914 poslovnih udjela društva TVIN d.o.o. koji se u knjizi poslovnih udjela TVIN-a d.o.o. vode od rednog broja 37.219 do rednog broja 66.132.

Riječ je o udjelima koji čine oko 43 posto vlasništva svih udjela tvrtke TVIN, a koje je TVIN GRUPA početkom srpnja ove godine prenijela na sebe. Prijenos udjela Udruga malih dioničara-udjeličara TVIN-a d.o.o. smatrala je nezakonitim potezom i tražila je sudskim putem zaštitu radničkih prava i prava dioničara kako bi se, smatraju, “spriječila katastrofalna šteta po ovu poznatu virovitičku tvrtku i radnike”. Podnijeli su tužbu protiv TVIN GRUPE pa privremenu mjeru Trgovačkog suda komentiraju kao prvi čin zaštite prava dioničara.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content