Profesorica hrvatskog jezika u Tehničkoj školi Virovitica Nada Bolić proslavila odlazak u mirovinu

Kolektiv Tehničke škole Virovitica ispratio je svoju dugogodišnju kolegicu, profesoricu hrvatskoga jezika Nadu Bolić u zasluženu mirovinu. U toj posebnoj i dirljivoj prigodi kolege, mnogi i njezini bivši učenici, čestitali su i zahvalili prigodnim darom profesorici na svemu što je učinila za školu i učenike u ovih četrdeset i jednu godinu rada.

DSC 1640Profesorica Bolić prisjetila se davne 1976. kada je započela svoju nastavničku karijeru u zgradi današnje Tehničke škole Virovitica. Od Centra za obrazovanje kadrova, Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje do Tehničke škole, smjenjivale su se generacije učenika, mijenjali nastavnici i ravnatelji, ali Nada je cijeli radni vijek provela na istom mjestu. Pamti i nosi u srcu svakoga učenika i sjeća ga se poimence i koji je razred pohađao. Podučavala je i odgajala brojne generacije svih zanimanja, pripremala učenike za natjecanja i smotre, organizirala priredbe i maturalna putovanja. Svakog novog kolegu srdačno je dočekala, pomagala i bodrila kada je to bilo potrebno. Zbornicu i učionicu uvijek je ispunjavala plemenitošću i optimizmom.

DSC 1651Profesorica mentorica Bolić, kako je rekao ravnatelj Ivan Kućan u dirljivom govoru, ostavila je srce u Tehničkoj školi i utkala svoju osobnost u sve ono što je radila tijekom ovih godina. Zahvalio joj je još jednom u ime svih djelatnika i učenika koji su uz nesebičnu pomoć profesorice Bolić, njezinu dobrotu i podršku prošli i dobro i zlo. Poželio joj je, uz dobro zdravlje, ostvarenje svih planova kako bi mogla uživati u danima zaslužene mirovine u kojoj i dalje planira biti aktivna. (www.icv.hr, gt)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content