U prvom nastupu košarkašice Virovitice uzrasta Z-15 ostvarile prvu pobjedu

U 1. kolu Regionalne lige sjever za košarkašice djevojke Virovitice uzrasta Z-15 napravile su veliko iznenađenje savladavši Radost iz Čakovca. Iako su gošće došle u nešto oslabljenom sastavu reprezentativka Rodek bila im je garancija za sigurnu pobjedu. No na terenu su se ukazale borbene Virovitičanke iako je velikom broju njih ovo tek prva sezona. Od samog starta, na iznenađenje prisutnih, vidjelo se da gošće ne mogu parirati. Rodek je bila usamljena i unatoč njezinih 38 koševa, prednost domaćih „frajli“ iz minute u minutu bila je sve veća. Na poluvremenu već je bilo +13, a do kraja prednost je skočila na nevjerojatnih 25 koševa razlike. Odličnu utakmicu odigrale su Vargović i Grbac dok su se u strijelce upisali i Šiljković, Nater, Tršek i Nika Kozlinger dok su sve igračice osjetile parket te su stekle veliko iskustvo za nastavak prvenstva.
Prezadovoljan nenadanom pobjedom bio je trener Robert Fritz i uz čestitke djevojkama naglasio da ima još puno prostora za napredak u igri te ostvarenje razine koja se priželjkuje. Osjetiti kako je to igrati protiv hrvatske reprezentativke naše djevojke je posebno inspirirao, no već iduće gostovanje kod Mladosti iz Ivanovca pokazat će u kojoj mjeri virovitičke košarkašice mogu pratiti ostale ekipe u sezoni u koju velik broj igračica ulaze kao debitanti.
Virovitica – Radost Čakovec 77:52 (16:11, 20:12, 20:15, 21:14).
Za Viroviticu su nastupile: Vargović 28, Grbac 26, Kozlinger N. 9, Šiljković 8, Nater 4, Tršek 2, Đaković, Kozlinger L., Ištvanović, Deskar, Kurjančić, Pejić. (www.icv.hr, vle)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content