Učenici i mentori iz osam škola pripremali hranu i pića od meda na “Zlatnoj košnici 2017.”

Srednja škola Stjepana Sulimanca, u sklopu ovogodišnjeg 7. Agroexpa, organizirala je smotru učenika srednjih i turističkih škola u pripremi hrane i pića od zdravih i ekoloških namirnica pod nazivom „Zlatna košnica 2017“. Med kao jedna od najnutritivnijih namirnica bila je poticaj učenicima i njihovim mentorima iz 8 škola da prezentiraju koje sve vrste jela, slastica i pića mogu sadržavati ovu izuzetno zdravu namirnicu. Smotru su otvorili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović i ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Josip Ivoš.

Osim prezentacije jela, u Centru kulture Virovitica, u sklopu “Zlatne košnice” održano je predavanje Mirjane Špehar iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ na temu „Med ekološka namirnica“. Edukacijski dio smotre nastavio se praktičnim radionicama na kojima su stručni učitelji kuharstva, Ivica Ljubek, Marija Bošnjak, Ružica Šošić iz Srednje strukovne škole Vinkovci i članovi Hrvatskog kuharskog saveza prisutnima govorili o slatkim, toplim, te hladnim jelima s dodatkom meda.

Više pročitajte u novom broju Virovitičkog lista…

[g-gallery gid=”426201″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content