Uskoro počinju radovi na uređenju Gradskog parka u sklopu projekta “5 do 12 za Dvorac”

Uoči početka radova na obnovi i rekonstrukciji Gradskog parka u okviru Integriranog razvojnog projekta “5 do 12 za Dvorac”, u prostorima Grada Virovitice održan je sastanak kojem je cilj bio dobivanje mišljenja stručne javnosti u pogledu budućeg krajobraznog uređenja Gradskog parka definiranog građevinskom dozvolom i glavnim projektom tvrtke “Urbos”.

Sastanku su nazočili, uz predstavnike Grada Virovitice, predstavnici Razvojne agencije VTA, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Konzervatorskog odjela u Požegi, Ekološkog društva Virovitica, izvođača radova, projektanata, stručnog nadzora, suradnici na izradi studije obnove Parka…

Na sastanku je dogovoreno da će sljedećeg tjedna sva stabla u Gradskom parku biti označena kako bi se točno vidjelo koja ostaju, a koja se ruše. Nakon označavanja uslijedit će još jedan pregled svih stabala kako bi se uvidjelo da li postoje opravdani razlozi za nerušenje određenih stabala, kako i stanje onih koja ostaju, što će utvrditi struka.

Radove na rekonstrukciji Gradskog parka, vrijedne 21.215.682,54 kuna, izvodit će Radnik Geoconsult – MTM Križevci, dok je Flora VTC zadužena za krajobrazno uređenje parka vrijedno 3.675.086,00 kuna.

Ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Grad Virovitica je 81.439.871kunu, dok se 66.659.100 kuna financira od strane Europske unije. Provedbom Integriranog razvojnog programa unaprijediti će se upravljanje Dvorcem Pejačević i Gradskim parkom u Virovitici te ujedno stvoriti konkurentna i obogaćena turistička ponuda. Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA, a projektni partneri su Gradski muzej Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIDRIS.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content