Zimske ljepotice krase virovitičke trgove

Više od 20 tisuća potočnica, maćuhica, tratinčica i tulipana krasit će virovitičke trgove i ove zime. Šarenilo i sklad vrijednim rukama u Viroviticu donosi 17 djelatnika Flore VTC i Javnih radova pod vodstvom Dinka Rujera, višeg savjetnika za komunalno gospodarstvo u gradskom Upravnom odjelu. Njihova prisutnost nagovještava zimsku sezonu koja sa sobom nosi sezonsko cvijeće koje će svojim cvatom uljepšavati trgove sve do proljeća. Intenzivan cvat tek se očekuje početkom svibnja, a da bi sve bilo prekrasno i skladno, vrijedne ruke moraju paziti na svaki detalj.

– Kombiniramo boje, teksturu lista, oblik cvijeta, visinu sadnica, sve ima svoj utjecaj na krajnji rezultat – objašnjava D. Rujer dodajući da posebno moraju paziti pri uređenju Trga kralja Tomislava jer cvijeće sade u obliku sata.

– Cvijeće sadimo uz pomoć pomagala, a osim gredica u obliku sata na Trgu kralja Tomislava moramo naznačiti sate i staviti kazaljke – kaže Rujer.

MG 5777Da bi svaki cvijet pričao svoju priču, brine se Jasna Vlašiček iz Virovitice, jedna od djelatnica Javnih radova koja obožava cvijeće. – Volim saditi cvijeće. To mi je jedan od dražih poslova, osobito kada nas još i sunce grije – kaže Jasna zadovoljna bojama i izborom cvijeća.

– Boje su jako lijepe i skladne, a izbor cvijeća po mom ukusu – dodaje Jasna stavljajući ljubičastu maćuhicu u vlažnu zemlju u kojoj će ovo cvijeće dočekati vjesnike proljeća. (www.icv.hr, žđ, foto: Matija R.)

MG 5904 MG 5791 MG 5789 MG 5787 MG 5785 MG 5783

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content