Čačinački šumari najbolji kuhari kotlić gulaša na Jankovcu

Prepuni Jankovac, prelijepo sunčano poslije podne, jedinstveni ugođaj prirode pod Papukom i miris jedne od prepoznatljivih delicija ovoga kraja, gotovo da bolje ne možeš poželjeti. Sve to dio je manifestacije u organizaciji Turističke zajednice Čačinci, Parka prirode Papuk i Planinarskom doma Jankovac. Na izletištu Jankovac održano je 4. natjecanje u kuhanju kotlić gulaša. Natjecanje je okupilo 12 sudionika iz tri županije, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske koji us se okušali u spravljanju ove delicije specifične za podpapučko podneblje. Nakon 3 sata kuhanja, stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač, Vlado Borić i Ana Marunica kušali su sve uzorke:

  • Moram priznati da su me natjecatelji iznenadili kvalitetom. Od 12 uzoraka preko pola je bilo vrhunskih kotlić gulaša i bilo je teško odlučiti. Ocjenjivali smo okus, boju i kompaktnost i npr. neki su imali sjajnu boju i kompaktnost, ali greška je bila u začinima, ili previše soli ili se začini nisu dovoljno spojili s mesom. U svakom slučaju pohvala svima i pozivam ih sve da dođu i iduće godine. – rekao je predsjednik Povjerenstva Dalibor Kovač, glavni kuhar na Jankovcu.

1610kotlicgulas3Povjerenstvo je kraju najviše bodova dodijelilo ekipi Šumari Čačinci s glavnim kuharom Željkom Rođakom iz Feričanaca, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Perkoviću iz Orahovice dok je treće osvojio Požežanin Aleksandar Božić:

  • Došli smo zapravo ovdje uživati u ljepotama Jankovca i okušati su u kuhanju. Ispalo je odlično, i presretni smo. Tajna dobrog kotlić gulaša je u kvalitetnom mesu i dobrim začinima,a meni se evo sve poklopilo, gulaš mi je ispao kako sam priželjkivao i moram svakako reći da je mi je najvažnija bila poduka koju je odradila moja supruga. Svakako naglašavam da smo ovdje svi pobjednici koji smo sudjelovali, ovo druženje i uživanje u prekrasnom Papuku i Jankovcu je neprocjenjivo. – rekao je Željko Rođak glavni kuhar pobjedničke ekipe Šumari Čačinci.

1610kotlicgulas5Jankovac i ovo podneblje su posebno poznati po gastronomiji pa je ovo natjecanje sjajna promocija i gastronomije i turizma ovoga kraja:

  • Ovo je samo jedna od gastronomskih manifestacija kojom se Jankovac predstavlja kroz godinu, a sam planinarski dom vrvi sjajnim gastronomskih specijalitetima specifičnim za ovaj dio Hrvatske i svakako da, što se tiče selektivnih vrsta turizma u Hrvatskoj, gastronomija Jankovca je jedna od vodećih. – kaže Ana Marunica direktorica TZ ureda Čačinci.

1610kotlicgulas2

Javna ustanova Parka prirode Papuk pružila je veliku pomoć u suorganizaciji:

  • Ono što posebno veseli je uz velik broj sudionika i sjajan turistički posjet Jankovcu, evo ovoga puta nas je poslužilo i vrijeme i sve je bilo u vrhunskom ambijentu. Kao Ustanova težimo ovakvim manifestacijama koje još pridonose promociji kako Jankovca tako i cijelog Parka i naravno da pružamo svu moguću pomoć. – rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac koji je uz Anu Marunicu i predsjednika stručnog povjerenstva Dalibora Kovača uručio nagrade najuspješnijim kuharima kotlić gulaša.

1610kotlicgulas4 1610kotlicgulas1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content