Čestitka saborskog zastupnika Josipa Đakića povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava 8. listopada u sjećanje na povijesnu odluku Sabora o raskidu svih državnopravnih veza sa SFRJ donesenu 1991. godine, prigodnu čestitku, žiteljima Virovitičko-podravske županije, uputio je saborski zastupnik, predsjednik HVIDRA-e RH i predsjednik Odbora za ratne veterane Josip Đakić.
– Prošlo je 26 godina od dana kada je Hrvatski sabor, na povijesnoj sjednici, u vrijeme najžešće agresije na Hrvatsku, donio odluku o raskidu svih državno-pravnih odnosa s tadašnjom agresorskom tvorevinom SFRJ.

Bili su to dani kada je Hrvatska krvarila, ali i dani kada su hrabri hrvatski branitelji s ponosom branili svaki pedalj naše Domovine sanjajući buduću neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Upravo hrvatskim braniteljima, svima onima koji su ginuli za našu Domovinu dugujemo samostalnost Lijepe naše i da ono što su sanjali danas živimo. Ljubav prema Domovini, poštovanje naših hrvatskih vrijednosti, i tada i danas su bili temelj za izgradnje boljeg sutra, socijalnog i gospodarskog prosperiteta naše zemlje.

Svim žiteljima naše Virovitičko-podravske županije želim sreta Dan neovisnosti!

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content