Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje u Tehničkoj školi Virovitica

I ove godine povodom Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje u Tehničkoj školi Virovitica organizirana je mala svečanost. Uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha, zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni.

Za blagdanski ugođaj u školskom holu pobrinuli su se učenici 1. M., 2. M i 2. DTD. Učenici 1. M i 2. Š pripremili su prigodan program u kojem su podsjetili na sve blagodati kruha i njegovu simboliku u svakodnevnom životu. Podsjetili su na važne činjenice o bacanju hrane i posljedice gladi u svijetu. Ovom prigodom zahvaljuju učenicama 4. KO Industrijsko-obrtničke škole Virovitica i nastavnici Nikolini Dubac, koje su učenicama izradile tradicijske frizure.

I vrijedne majke i bake pobrinule su se da blagdanska trpeza obiluje krušnim i tradicijskim proizvodima virovitičkoga kraja. Nakon programa i razgledanja izložbe, učenici su degustirali i uživali u delicijama koje su za njih pripremili. Još jednom veliko hvala majkama i bakama što svakodnevno kuhaju, peku i okrepljuju dušu svojim delicijama. Uživajte u fotografijama koje će vam dočarati bar dio atmosfere, a mirise i okuse zamislite sami… (www.icv.hr, tkj)

DSC 1774 DSC 1773 e1508523662964 DSC 1756 DSC 1753

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content