Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu VPŽ obilježili Europski dan oživljavanja srca

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Europski dan oživljavanja srca 14. listopada obilježili su radno, sudjelujući na Edukacijskim vježbama izvanbolničke hitne medicine po programu za doktore medicine i medicinske sestre/tehničare u timu izvanbolničke hitne medicinske službe koji obuhvaća edukacijske vježbe koje doktorima medicine i medicinskim sestrama/tehničarima omogućuju stjecanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih za rad u timu na terenu.

hitna vjezba 2Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije organizirao je po navedenom programu trodnevne Edukacijske vježbe za svoje doktore i medicinske sestre/tehničare u razdoblju od 13. do 15. listopada 2017. godine u dvorani Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Edukacijske vježbe su intenzivne, sadrže radionice iz osnovnih i naprednih mjera održavanja života djece i odraslih, te zbrinjavanje ozlijeđenih osoba na terenu, a provode ih nacionalni instruktori za radnike izvanbolničke hitne medicinske službe, temeljem Rješenja za provođenje edukacijskih vježbi koje je izdao Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Svi polaznici koji uspješno okončaju vježbe dobiti će potvrdnice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

hitna vjezba 3Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije Marijana Banjavčić kao jedan od prioriteta ističe ulaganje u edukaciju djelatnika kako bi se ujednačio rad svi timova na terenu te se time omogućilo pružanje sto kvalitetnije i brže hitne medicinske pomoći svim građanima Virovitičko-podravske županije. Zadovoljni smo što će završetkom ovih edukacijskih vježbi, kao jednih u nizu provedenih edukacija, svi doktori i medicinske sestre Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije koji rade u timovima hitne medicinske pomoći imati važeće potvrdnice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i biti educirani za rad na terenu sukladno propisanim standardima i smjernicama. (www.icv.hr)

hitna vjezba 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content