U drugom nastupu košarkašice Virovitice uzrasta Z-15 ostvarile drugu pobjedu

U 2. kolu Regionalne lige sjever za košarkašice djevojke Virovitice uzrasta Z-15 napravile su još jedno iznenađenje savladavši kao gošće i Mladost iz Ivanovca. Iako je velikom broju njih ovo tek prva sezona gotovo rutinirano cijelu utakmicu su držali razliku na pet do deset koševa razlike da bi na kraju rezultat iznosio 47-34 za borbene Virovitičanke. Najefikasnija Virovitička frajla bila je Lucija Vargović sa 18 koševa no svoju najbolju utakmicu odigrala je Iva Nater koja je utakmicu završila sa 6 postignutih koševa, ali i čak 16 skokova i nekoliko efektnih blokada pa se pri kraju utakmice jedan od domaćih gledatelja u nemoći zavapio „Na svaku loptu koja je odbije od koša doleti njihova četrnaestica“. Odlične role, osobito u obrambenom dijelu odradile su Marta Grbac i Mia Šiljković postigavši 9 odnosno 8 koševa dok ih je uspješno razigravala Anita Tršek pritom ubacivši i 4 koša. U strijelce se je upisala i Nika Kozlinger, a svoj doprinos u ovoj velikoj pobjedi dale su i Tamara Đaković, Lana i Lucija Cindrić, Ema Marjanović, Mia Deskar, Iva Kurjančić i Manuela Pejić.

Zadovoljan novom pobjedom trener Robert Fritz i uz čestitke djevojkama naglasio da ima još puno prostora za napredak u igri te ostvarenje razine koja se priželjkuje, no ova utakmica je pokazala da se znatno bolje od očekivanog mogu pratiti ostale ekipe u sezoni u koju velik broj igračica ulaze kao debitanti.

ŽKK Mladost – ŽKK Virovitica 34-47

ŽKK Virovitica: Tršek 4, Đaković, Marjanović, Lucija Cindrić, Lana Cindrić, Pejić, Mia Deskar, Nater 6, Vargović 18, Grbac 9, Nika Kozlinger 2, Šiljković 8. (www.icv.hr, rc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content