Generali Jelić i Šiljeg održali tribinu o sudskim procesima protiv hrvatskih branitelja u BIH

U organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Virovitice i Hrvatskog generalskog zbora, te u suradnji s Gradom Viroviticom, u Centru kulture u Virovitici održana je Tribina na temu “Sudski procesi protiv hrvatskih branitelja u BiH i posljedice za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”.

Predavači su bili hrvatski generali Zlatan Mijo Jelić i Željko Šiljeg. Tribina koja se provodi po cijeloj Hrvatskoj ima zadaću objasniti javnosti cilj optužnica koje se vode protiv hrvatskih branitelja u BiH, te prezentirati kakvi su zločini počinjeni nad Hrvatima u BiH za koje uglavnom nitko ne zna i rijetko se procesuiraju. U posljednjih 6 do 7 godina podignuto je naime više od 160 optužnica protiv hrvatskih branitelja i ratnih zapovjednika u BiH.

Predavači su u svom izlaganju istakli i niz sustavnih pokušaja i nastojanja bošnjačke politike iz predratnog, ratnog i poslijeratnog razdoblja da se inkriminira hrvatski narod i hrvatski branitelji iz BiH kao zločinački, s posljednicom konačnog dekonstituiranja Hrvata u BiH.

Sve nazočne na tribini među kojima je bio i predsjednik Hvidre RH i predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana VPŽ Mario Klement i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, pozdravio je tom prigodom pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content