Gradski savjet mladih usvojio Program rada: Naglasak na dijalogu s udrugama i humanitarnim aktivnostima

Gradski savjet mladih Grada Virovitice održao je svoju prvu sjednicu na kojoj je usvojen Program rada za 2018. godinu. Prema riječima predsjednice Savjeta Mirele Krmpotić, naglasak je na dijalogu i ostvarivanju suradnje s udrugama koje djeluju na području grada, kao i uključivanje u razne aktivnosti koje iste provode.

Kao i proteklih godina, Savjet mladih organizirat će u sklopu „Rokova 2018.“ VT Rock Fest, sudjelovat će u suorganizaciji VIRKAS-a i Maskenbala, a uključit će se i u manifestaciju „Prosinac u gradu“ gdje će, zajedno s KUD-om Virovitica, organizirati Božićni koncert.
Tijekom cijele godine u planu su predavanja, radionice i slične aktivnosti kojima je cilj unaprjeđenje položaja mladih u Virovitici.

Novost u odnosu na prethodne godine je sudjelovanje u suorganizaciji proslave Međunarodnog praznika rada te organiziranje ljetnog okupljanja mladih, što bi uključilo širok spektar sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja. Veći naglasak će biti stavljen i na humanitarne aktivnosti te će članovi Gradskog savjeta mladih, uz prikupljanje namirnica za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“ organizirati i posjet Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te prikupljanje zimskih jaknica za socijalno ugrožene obitelji.

Na sjednici su odabrani i članovi koji će sudjelovati na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Republike Hrvatske. Konferencija će održati od 1. do 3. prosinca u Samoboru, Gradski savjet mladih predstavljat će Mirela Krmpotić i Renata Taušan.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content