U Makarskoj svečano otvoren 23. SŠNIDOR: Ivica Udovičić sedmi u utrci u invalidskim kolicima

Danas je u dvorani Gradskog sportskog centra Makarska otvoreno već tradicionalno 23. svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata, koje je okupilo više od 1100 članova HVIDR-e iz svih dvadeset hrvatskih županija, grada Zagreba i Herceg Bosne. Ovogodišnji SŠNIDOR održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u čije ime su na svečanosti sportaše pozdravili osobni izaslanici – posebni savjetnik za branitelje u Predsjedničkom uredu Ante Duer, odnosno državni tajnik ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić.

Supokrovitelji su župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, koji je goste iz čitave Hrvatske pozdravio i u ime predsjednika hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića, te gradonačelnik Makarske Jure Brkan.

snidor makarska 5Pored domaćina predsjednika HVIDR-e RH, saborskog zastupnika i predsjednika saborskog odbora veterana Josipa Đakića na svečanosti otvorenja još su govorili i izaslanik ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića, posebni savjetnik Ante Vučić i izaslanik ministra obrane RH Damira Krstičevića, državni tajnik ministarstva obrane Tomislav Ivić. Svečanosti otvaranja uz brojne goste nazočio je i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. Sudionike SŠNIDOR-a blagoslovio je župnik župe Sv. Marka evanđeliste mons. Pavao Banić, dok je u zabavnom programu nastupila poznata makarska pjevačica Zorica Andrijašević Donna.

snidor makarska 3Hrvatski invalidi Domovinskog rata nadmetat će se u deset sportskih disciplina i to u 28 kategorija na sportskim terenima u Makarskoj, Trilju, Solinu i Baškom Polju. Već je održana i prva disciplina – utrka u invalidskim kolicima u kojoj je kao i prethodnih godina slavio Ivica Vujica(HVIDR-a grada Zagreba), ispred Mirka Maleša(HVIDR-a HVO Herceg Bosna) i Alberta Jurkovića(Varaždinska županija), dok je predstavnik Virovitičko-podravske županije Ivica Udovičić bio sedmi. Danas svoje prve nastupe imaju kuglači i boćari. Prošlogodišnji laskavi pobjednički naslov brane ratni vojni invalidi iz Zagreba, dok su viceprvaci bili sportaši HVIDR-e Virovitičko-podravske županije.

Večeras će se u makarskom hotelu Meteor održati 17. redovni izvještajno-izborni sabor na kojem će biti izabrano novo vodstvo HVIDR-e RH. Istodobno održat će se i okrugli stol na temu prijedloga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovi obitelji. (www.icv.hr, tm, foto: www.makarsko-primorje.com)

snidor makarska 4 snidor makarska 2

 

snidor makarska 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content