Memorijal Mirko Vučeta treći put u Slatini

Hrvatski branitelj Mirko Vučeta nestao je u borbenim akcijama krajem 1991. godine u šumama Papuka. Njemu u spomen u Slatini je u subotu 28. listopada održan Memorijal s raznim sadržajima. Pored sportskih natjecanja predstavljena je i knjiga Perspektiva žene, doktorice Elvire Koić, koju supotpisuje i Nenad Križić, pomoćnik ministra Tome Medveda, čije ministarstvo je i pokrovitelj Memorijala. Organizator sjećanja na Mirka Vučetu je Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije.

Perspektiva žene je knjiga koja sadrži priče desetak nepotpisanih hrabrih žena o malo znanim uvjetima života poslije rata, njihovoj borbi protiv straha ali i o nadi koja tinja u njima. Doktorica Elvira Koić, koja je također bila sudionik Domovinskog rata, vrlo je emotivno prenijele te priče ratnim veteranima Virovitičko-podravske županije kao i njihovim gostima.

Zamjenik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Nenad Križić, detaljno je upoznao sudionike Memorijala s prijedlogom novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Najuspješnijim natjecateljima Memorijala medalje su uručili Željko Grgić, novi načelnik Policijske uprave požeško-slavonske i Nenad Križić, pomoćnik ministra Medveda. Pojedinačno to su Miroslav Marković, Josip Viljevac i Damir Krklec, u disciplini viseća kuglana dok su najbolje ekipe Orahovica, zatim Slatina i Virovitica. U streljaštvu pojedinačno su najbolji bili Velimir Petrović, Tihomir Hološ i Mladen Grba a ekipno to su Prvi hrvatski redarstvenik, HVIDR-a Orahovica i UHDDR Duga Međa.

U ime gostiju, načelnika općina i Županije govorili su sudionici Domovinskog rata, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i Darko Žužak, zamjenik župana Igora Androvića.

(www.icv.hr, žf)

[g-gallery gid=”431341″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content