U naletu teretnog vozila poginula pješakinja

Na pješačkom prijelazu u Pitomači jučer se oko 10 sati dogodila teška prometna nesreća. Uslijed naleta teretnog vozila kojim je upravljao 26-godišnjak teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila je 74-godišnja pješakinja. Ozlijeđena je odmah prevezena u Opću bolnicu Virovitica, ali nažalost uslijed zadobivenih ozljeda je preminula.

Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom Općinskom odvjetništvu u Virovitici.

S obzirom da su pješaci i biciklisti posebno ugrožena kategorija sudionika u prometu čije je stradavanje u prometnim nesrećama teško, policija ovim putem poziva sve sudionike u prometu, posebno vozače motornih vozila, na poštivanje prava prednosti prolaska pješaka na pješačkim prijelazima i upravljanje vozilom propisanom i prilagođenom brzinom koja ne ugrožava kretanje pješaka cestom i njihov prelazak preko ceste. Vozače se podsjeća na zakonsku obavezu na propuštanje djece, starijih i iznemoglih osoba, slijepih osoba ili drugih osoba s invaliditetom u svojstvu pješaka kada tek stupaju na pješački prijelaz. Isto tako se upućuju i pješaci na povećani oprez prilikom sudjelovanja u prometu i poštivanje svih zakonskih propisa kako bi se stradavanje pješaka u prometnim nesrećama smanjilo. (www.policija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content