Održana početna konferencija projekta “Volontiram, srce diram”

Industrijsko-obrtnička škola Slatina bila je domaćin početne konferencije projekta “Volontiram, srce diram”, koju je pripremilo Društvo Naša djeca Slatina, nositelj projekta. U ime domaćina, sudionike konferencije pozdravio je Mladen Graovac, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole, jedne od partnera u projektu. O samoj ideji i potrebi volontiranja govorile su Snježana Pačarić, predsjednica DND-a i Jasenka Plantak-Kotur, predsjednica Udruge mladih Krik, idejnog začetnika projekta. Prezentaciju o projektu održala je Julijana Pavlešić, stalna zaposlenica Društva Naša djeca.

Projekt “Volontiram, srce diram”, čija je vrijednost 86.240,00 kuna, financiran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Trajanje projekta je od 1. listopada 2017. do 31. kolovoza 2018. godine.

Partneri DND-u su OŠ Josipa Kozarca, OŠ Eugena Kumičića, Industrijsko-obrtnička škola i Udruga mladih “Krik” Slatina. Aktivnosti predviđene projektom s edukacije voditelja volonterskih klubova, osnivanje tri volonterska kluba i edukacija 45 učenika volontera, provođenje radionice upcyclinga (restauracije starih predmeta), organiziranje volontera za pomoć u domu za starije i nemoćne i natječaj za izbor najboljih likovnih i literarnih radova s izložbom. Na kraju je predviđena završna konferencija i predstavljanje monografije o 65 godina volontiranja u Društvu Naša djeca Slatina.

U radu početne konferencije uključili su se i profesorica Sanja Mrzljak-Jovanić, zamjenica gradonačelnika Ostrošića i ravnateljice osnovnih škola profesorice Božica Majhen i Ksenija Vujanović-Juras. Za sve sudionike skupa mladi kuhari, učenici Industrijsko-obrtničke škole, pripremili su prikladan domjenak, profesionalno aranžiran.

(www.icv.hr, žf)

[g-gallery gid=”429939″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content