Oko 5.000 kubika otpadnog građevnog materijala za nasipavanje poljskih putova

Kako bi se smanjili troškovi nasipavanja poljskih putova, Grad Virovitica ove je godine iznajmio drobilicu za otpadni građevni materijal koja ga usitnjava te se taj materijal kasnije koristi za uređivanje putova.

Prema riječima pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijana Sabe, Grad je dao da se za uređenje poljskih putova usitni oko 5.000 kubika otpadnog građevnog materijala.
– Riječ je o materijalu koji je pogodan te nije štetan. Krenut ćemo s uređenjem onih putova koji su u najlošijem stanju, u skladu sa zahtjevima građana. Uglavnom, prioritet će imati najlošiji. Dio ćemo riješiti ove godine, koliko nam to dozvole vremenski uvjeti, a sa sanacijom ćemo nastaviti i nagodinu, rekao je K. Sabo.

– Na ovaj način, osim što smanjujemo obujam otpadnog građevnog materijala, na brži i jeftiniji način osiguravamo sirovinu za posipanje poljskih putova te u konačnici pomažemo našim poljoprivrednicima, istaknuo je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content